Linijski laserji

Linijski laserji, ki jih ponujamo v podjetju DAJK d.o.o. so profesionalni vodoodporni in prahotesni laserji, izdelani v zaščitnem razredu IP67 in zasnovani za delo v težkih okoljskih razmerah. Zaradi svoje zasnove naši linijski laserji namenjeni za uporabi v industriji, npr. žagarski obrati, kovinska industrija, kamnoseštvo, proizvodne linije ali pa za laboratorije.

Linijski laserji imajo popolnoma steklen optični sistem in lahko ustvarijo točko ali črto. Laserske module je mogoče izdelati v različici s Powell lečo, ki ustvarja linijo z enakomerno porazdelitvijo svetlosti.

Primarno se za industrijske namene uporabljata laserja valovne dolžine 638nm (rdeči) ter 520nm (zeleni) različnih moči (od 10 do 100mW) odvisno od potreb stranke po dolžini vidne linije. Na voljo so tudi laserji drugih valovnih dolžin (375 – 980nm) ter moči (1mW do 1000mW).

Dodatna oprema linijskih laserjev

Poleg samega laserskega modula ponujamo v programu tudi kvalitetne kovinske nosile, prilagodljive v vseh smereh. To vam zagotavlja odlično možnost nastavitve laserske linije še v tako zahtevnih razmerah.

Laserji so napajani preko zunanjih ali pa notranjih (DIN priklop) napajalnikov s posebnimi konektorji.

Kvalitetni laserji narejeni v EU

Linijski laserji so profesionalne izvedbe (vodoodporni, proti prašni itd), izdelani v Evropi, kar zagotavlja 100% garancijo in kvaliteto izdelka.

Malce višja cena profesionalnih laserjev vsekakor odtehta kvaliteto, zato ti laserji nikakor niso primerljivi z poceni “kitajskimi” laserji tipa “laserland” ipd.